A szereplők:

Jamie Hyneman
(Marshall, USA, 1956. szeptember 25.) televíziós műsorvezető az Egyesült Államokban, a MythBusters „szigorú apja”, a sorozat állandó házigazdája társával, Adam Savage-dzsel. Felesége, Eileen Walsh fizikatanárnő. Ő maga orosz nyelvből és irodalomból szerzett képesítést.
A karibi térségből költözött San Franciscóba. Ebben a városban alapította meg első saját cégét, az M5 Industriest, ahol játékokat, és robotokat készítenek, és ahol a MythBusters sorozatot is forgatják. Nyugodt és megfontolt természetéről ismert, ellentétben társműsorvezetőjével, Adam Savage-dzsel. Ő a „józan ész hangja”. Mindent szeret pontosan kiszámolni, megtervezni, ami ebben a szakmában nélkülözhetetlen is. Korábban sokféle munkát végzett: dolgozott tengerészként, volt búvár, túlélőművész, nyelvész, kisállat-kereskedő, csikós, gépész, betonvizsgáló, séf, és hosszabb időt töltött el a filmtrükkök világában is.

Adam Savage
(New York, 1967. július 15.) amerikai televíziós műsorvezető, a MythBusters (Állítólag…) című sorozat állandó házigazdája társával, Jamie Hynemannel. Savage szinte teljesen Hyneman ellentéte. Ez igaz a ruháikra és a személyiségükre is. Adam már gyerekkorában is szívesen készített magának játékokat. Adam, csakúgy, mint Jamie, rengeteg reklámhoz és filmhez készített trükköket. Savage, az örök gyerek jelmondata: „Visszautasítom a valóságot, és behelyettesítem a sajátommal." A hülyéskedés jól megfér a szakmai tudással - amit bizonyít, hogy Savage a speciális effektusok területén dolgozott Star Wars filmekben, a Matrix és a Terminátor sorozatokból egy-egy filmben. Családos ember, ikerfiai vannak.

Grant Masaru Imahara
(Los Angeles, Kalifornia, 1970. október 27. ) elektronikai és rádióvezérlési szakértő. Legismertebb tévészereplése az Állítólag című tudományos sorozat, melyben már több éve kisebb nagyobb megszakításokkal szerepel. Jelenleg Kaliforniában, Oaklandban lakik. Villamosmérnöki diplomája megszerzése után sok film elkészítésében vett részt: Az elveszett világ: Jurassic park, Csillagok háborúja I.-II.-III., Mesterséges intelligencia, Terminator III. A trükkfelvételek készítésével foglalkozó Industrial Light & Magic-nél dolgozott 9 évet modellkészítőként. Imahara végül csatlakozott a Mythbusters-hez ahol a második "mítoszirtó" csapatba került, erre 2006-ban került sor, a sorozat 3. évadjában. Grant karakterét a tévénézők hamar megkedvelték, ugyanis élvezték, hogy egy okos ember is felszabadult és humoros tud lenni. Csapattársai: Tory Belleci és Kari Byron. A Mythbustersben leggyakrabban azokat a munkákat végzi amelyekhez robotok, számítógépek, speciális effeketek, vagy áram kell.

Salvatore (Tory) Belleci
(USA, Kalifornia, 1970. október 30.) amerikai film- és modellkészítő. Dolgozott a Csillagok háborúja I: Baljós árnyak, és a Csillagok háborúja II: A klónok támadása című filmeken mint világosítási szakértő. Népszerűségét az Állítólag... nevű amerikai dokumentumfilm sorozat forgatása után szerezte. A San Franciscoi állami egyetemen tanult. Legtöbbször Grant Imaharával és Kari Byronnal dolgozik együtt. Nagyon vakmerő, gyakran elvállalja a legveszélyesebb kísérleteket egy tévhit megdöntése vagy igazolása érdekében. Ilyen kísérletek például:Fagypont alatt odaragad-e a vascsőhöz az emberi nyelv, lenn lehet-e maradni egy órán keresztül hideg vízben nádszállal lélegezve, és még sok más őrült kísérletet hajtott végre. Vakmerőségét sokszor megbánja (például: a vascsöves kísérletnél a nyelvéből leszakadt egy kisebb darab) bár eddig még egyik kísérlet sem okozott maradandó sérülést.

Kari Elizabeth Byron
(Kalifornia, Egyesült Államok, 1974. december 18.) amerikai televíziós műsorvezető és képzőművész. Szülei Dennis és Sue Byron. A kaliforniai Los Gatos középiskolában érettségizett. Filmművészetet és szobrászatot tanult a San Franciscó-i Állami Egyetemen. 1998-ban végzett magna cum laude. A diploma megszerzését követően művészi körútra ment a világ körül, melynek kiemelkedő helyszíne volt Ázsia. 2004-ben csatlakozott az Állítólag… című televíziós ismeretterjesztő sorozathoz. Byron az Állítólag… sorozat egyik „mítoszrombolója”, vagyis a kísérleteket végző „építő csapat” egyik tagja. A sorozat kísérletei különböző városi legendák, filmes kunsztok és más érdekességek reprodukálására irányulnak, abból a célből, hogy az adott „mítoszt” igazolják, hihetőnek tekintsék vagy megcáfolják. Byron Tory Belleci és Grant Imahara társa a kísérletek kivitelezésében. Mint annak a sorozatban több alkalommal is hangot adott, Byron vegetáriánus, akit undorít az állati maradványok látványa. Byronnak az Állítólag… című műsortól független saját műsora Head Rush címen fut a Science Channelen, melyben gyerekeknek és tiniknek mutatja be a tudományt.

Vissza a főoldalra


Nunc varius massa 
Ki a kedvenc szereplőd?
Jamie Hyneman
Adam Savage
Grant Imahara
Tory Belleci
Kari Byron

Szavazás állása


Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional